Herkesin belediye başkanıyım

09 Şubat 2018 Cuma

Vakfıkebir Belediye Başkanımız Muhammet Balta, AK Parti İlçe Başkanı Enver İskenderoğlu ile birlikte İYİ Parti Vakfıkebir İlçe Teşkilatını ziyaret ederek İlçe Başkanı Selim Alp ve ilçe teşkilatı mensuplarını Vakfıkebir’in 100. Kurtuluş Yılı etkinliklerine davet etti.

VAKFIKEBİRİZ BİR BÜTÜNÜZ

Toplantıda konuşan İYİ Parti Vakfıkebir İlçe Başkanı Selim Alp, “Ziyaretinizden dolayı arkadaşlarım adına teşekkür ediyorum. Vakfıkebir için kapsamlı bir program hazırlamanız bizleri çok mutlu etti. Gurur duyduk, sevindik. İnşallah katılım sağlayarak destek olacağız. Bizler hep birlikte Vakfıkebiriz bir bütünüz. Ancak sandığın başında ayrılırız. Allah kolaylıklar versin. Bizlerin teşkilat olarak yapabileceği bir katkı olursa her zaman hazırız” diye konuştu.

HEP BİRLİKTE KUTLAYALIM

100. Kurtuluş yılımızın ilçemiz için taşıdığı öneme değinen Başkanımız Muhammet Balta, “İstiyoruz ki siyasi partilerimizle, sivil toplum kuruluşlarımızla ve tüm halkımızla birlikte kutlamaları geçekleştirelim. Bu kapsamda İYİ Parti İlçe Teşkilatını ziyaret ediyoruz. Bir haftalık bir etkinlik hazırladık. Daha çok milli ve manevi duygularımıza hitap eden etkinliklerimiz olacak. 10-11 Şubat tarihlerinde kapalı spor salonumuzda masa tenisi ve satranç turnuvası, 12 Şubat’ta hükümet binası önünde dart turnuvası düzenleyeceğiz. 13 Şubat’ta öğrencilerin katıldığı resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarının değerlendirilmesi olacak. Ayrıca akşam gençlik merkezimizde kahramanlık türkülerimizin dinletisi yapılacak.

ÖNEMLİ HAZIRLIKLAR YAPTIK

14 Şubat Saat 9.00’da mehteran yürüyüşüyle başlayacak olan törenler, hükümet binası önünde devam edecek. Öğrencilerimize yönelik olarak Vakfıkebir Sabri Bahadır Kültür Sitesi’nde “Mavi Aslında Siyahtır” adlı tiyatro gösterisi sunulacak. Vakfıkebir Sabri Bahadır Kültür Sitesi’nin üst katında Vakfıkebirli sanatçılar karma plastik ve resim sergisi açılacak. Yine aynı gün Saat 18.00’de Vakfıkebir Belgesel Film gösterimi yapılacak. Ayrıca “Yol Gider mi gider mi bizim Büyükliman’a” adlı türküyü Vakfıkebir’in her kesiminden insanların seslendirmesi ile ilçemizin güzellikleri tanıtılacak. Hemşerimiz Araştırmacı-Yazar İsmail Hacıfettahoğlu, 100. yıla armağan olarak ‘Hicranlı Yıllarında Büyükliman’ adlı kitabını hazırladı. Kendisi ayrıca birde konferans verecek. Yine “Osmanlı Belgelerinde Vakfıkebir” isimli bir kitap yayınlayacağız. Bu kitabımızda Osmanlı zamanında Vakfıkebir’in günlük yaşamı, ekonomik hayatı, devlet düzeni belgeleriyle birlikte yer alacaktır.

HAKARET İÇERMEYEN HER ELEŞTİRİYE AÇIĞIZ

16 Şubat tarihinde ise sabah namazının ardından Merkez Yeni Cami’de Kuran-ı Kerim Dilaveti ve şehitleri anma günü düzenleyeceğiz. Bu anlamlı günlerde bağımsızlığın özgürlüğün ne ifade ettiğini gençlerimize anlatmak istiyoruz. Sizleri de programın her aşamasında aramızda görmek bizleri mutlu edecektir. Ben AK Partiliyim, AK Partili bir belediye başkanıyım, hizmet noktasında herkesin belediye başkanıyım. Sonuçta hepimiz bu memlekette yaşıyoruz. Bazı noktalarda ayrı düşüncelerimiz olabilir. Bu toplumun zenginliğidir. Vakfıkebir’in meseleleri ile ilgili olarak her zaman fikirlerinizi alırız. Hakaret içermeyen her eleştiriye açığız. Memleketimizin birlik ve bütünlüğe ihtiyacı var” dedi.