Sefa SAKA | sefa.saka@gmail.com | Trabzon loading
CANLI DESTEK

Muhammet BALTA

Vakfıkebir Belediye Başkanı

Mumammet BALTA, 1968  Yılında  Vakfıkebir’ in  Açıkalan  Köyünde  dogdu. ilkokul ve Lise  tahsilini Vakfıkebir’ de  tamamladı.  1992 yılında  Ankara Hacattepe  Üniversitesi Zonguldak Mühendislik  Fakültesi’nden  Maden Mühendisi  olarak mezun  oldu.1993 yılında  Proje ortagı  oldugu  Plastik  ve Ambalaj sektöründe  faaliyet gösteren Karadeniz Plastik Madencilik San. Tic. Ltd. Şirketinde  Genel  Müdür  olarak  görev  aldı.

2009 – 2013 yılları   arasında  Trabzon Ticaret San. Odasında meclis üyeligi yaptı.

2009 yılında AK Parti  Vakfıkebir il Genel  Meclis Üyeligine  seçildi.

il genel Meclis  Üyeligi süresince imar ve  Bayındır  Komisyon üyeligi,  Ar-Ge  ve Plan  Bütçe Komisyon Baskanlıgı ve  Encümen üyeligi  görevlerinde  bulundu. Avrupa birligi Destekli  Yerel Yönetim Reformunun  Devamına Destek ve  güçlendirme projesi ve  Vilayetler Hizmet  Götürme Birligi  Stratejik Plan  hazırlanmasında  çalıstı.

Trabzon’ da 470 köyün Çöp Toplama Projesine öncülük etti. Bu projeyle Trabzon’un  bütün köylerinde  çöplerin toplanması saglandı.

Çesitli  Sivil Toplum  Kuruluslarında   yöneticilik yapan Muhammet  BALTA, evli ve  üç  çocuk  babasıdır.

30 Mart 2014 Yerel Seçimlerinde Vakfıkebir Belediye Başkanı seçildi.
Muhammet BALTA

Vakfıkebir Belediye Başkanı